Over ons


 

Wij zijn een compact en gemêleerd team met een heldere visie op organisatieverandering. We delen de passie om complexe vraagstukken om te zetten in beweging en realisatie. We zijn daarnaast ook verschillend, met eigen specialisaties en talenten.

 

 

CO3 is in 2003 opgericht door partners Marc Schumm en Helma Boerboom.

We werken samen met een kernteam van vakmensen. Wij delen met hen onze visie op organisatieverandering en hebben dezelfde kwaliteitseisen waar het gaat om de inzet voor klanten.

 

Joke Twigt is een samenwerkingspartner die vanuit haar bedrijf De ManagementZaak participeert in onze opdrachten als interim manager, daar waar dit nodig is om de verandering in een leidinggevende relatie met medewerkers in beweging te krijgen. Joke geeft bij voorkeur leiding aan het uitvoeren van verbeteringen en veranderingen in de bedrijfsvoering, met andere woorden; het ‘doen’. Speerpunt daarin is de aandacht voor en interesse in mensen, zowel in het individu als het collectief. Onze samenwerking met Joke zorgt voor doelgerichte sturing aan een juist evenwicht tussen de resultaatgerichtheid én de mate van plezier en tevredenheid die mensen vinden in hun werk.

Joke blogt regelmatig op eigenzinnige wijze over haar werk. In deze blog heeft zij speciaal geschreven over onze specifieke aanpak op het gebied van procesmanagement.

Wouter is eigenaar van het bureau Ithaca InterActie. Bij het faciliteren van verandertrajecten met de nadruk op strategische HRM aspecten en waar expertise over werkende en moderne functiehuizen nodig is maken wij graag gebruik van de wetenschappelijke inzichten van Wouter. Wij voelen ons verbonden in het werken voor organisaties met een maatschappelijke opgave en onze eigen sociale betrokkenheid. Vanuit de visie op het eigenaarschap voor het eigen werk van professionals en daarmee een eigen kijk op leiderschap die we sterk delen brengt deze samenwerking naast inspiratie ook altijd out of the box uitkomsten voor de betrokkenen.

Wouter promoveert momenteel op een onderzoek naar de mogelijkheden van non-hiërarchische organisaties en schreef daarover een prikkelend artikel in het magazine Skipr.

Dit creatief talent helpt ons geregeld om projecten met beelden extra betekenis te geven. Eugene Arts werkt samen met verschillende communicatie- en mediaspecialisten. Een voorbeeld van onze samenwerking met Eugene is het digitale ontwikkelplein (DOC) voor het project duurzame inzetbaarheid: een instrument om de regie op (loopbaan)ontwikkeling in eigen handen te nemen. Door dit inspirerende en heldere ontwerp is het voor alle 65.000 politiemedewerkers in één oogopslag duidelijk waar informatie en producten over hun loopbaan zijn te vinden en hoe zij ermee aan de slag kunnen.

Het is voor ons altijd een fijne verassing om de creativiteit van Eugene in de beeldvorming terug te zien na een goed gesprek over de inhoud. Zo ook met de afbeelding van de CO3 aanpak waarin we onze bedoelingen treffend terugzien.

Met Hilde hebben we in de afgelopen jaren een bijzondere samenwerking ontwikkeld. Van succesvol samenwerken met Hilde als lid van het regieteam in het project duurzame inzetbaarheid, naar samen werken aan diversiteit waarbij Hilde haar schrijftalent inzette en hiervoor haar carrière als parttime ZZper opstartte. Het is heerlijk regelmatig met Hilde te sparren over onze creatieve ideeën. Hilde is sinds 2015 fulltime zelfstandig ondernemer en VERDERcoach bij verandering, verlies en verlangen. Een hartwerker, kanskijker en conceptdenker met passie voor leren.

Om haar werk als VERDERcoach te introduceren heeft zij een mooi filmpje gemaakt die je zeker zal beroeren. Kijk eens VERDER: https://youtu.be/Kl8chAWWgpY

In meerdere projecten werkten we al met Cees samen aan het versterken van organisatieleren. We  gaven een leer- en onderzoekspraktijk vorm samen met mensen van HRM om duurzame inzetbaarheid tot ontwikkeling te brengen. Ook hebben we leerinterventies gedaan om diversiteitsbeleid heel praktisch te maken om zo de werkelijke energie van veranderen aan te spreken. Mensen te helpen hun (leer)ambitie scherp te krijgen, te verbinden aan meerdere collega’s en zo daadwerkelijk tot veranderingen te komen is onze gemeenschappelijke deler. Samen met Cees werken aan het ontwerpen en uitvoeren van informele leerprocessen die direct gekoppeld zijn aan het werk geeft ons eigen werk nieuwe zuurstof. Zoals ook nu in ons gezamenlijke initiatief voor een participatief praktijkonderzoek ‘ondersteuning actief burgerschap’. Bel ons wanneer je hierover meer wilt weten.

Als je belangstelling hebt naar de manier waarop informeel leren en veranderen effectief (met goede resultaten) verloopt is zijn artikel “Slim vakmanschap: ‘hot spots’ bij de politie” iets voor jou. In dit artikel staat de vraagstelling centraal hoe vakmensen meer dan nu in staat gesteld kunnen worden om met elkaar en met partners uit andere maatschappelijke organisaties slimmer te werken en hoe de zo ontwikkelde vernieuwingen ook verankerd kunnen worden zodat collega vakmensen ze kunnen overnemen.

In veel van onze veranderprojecten draagt Marijke met haar bijzondere grafische ontwerpbureau bij aan het uiteindelijke resultaat. Zij is in staat om ook de tussentijdse successen in het proces zichtbaar te maken waardoor ook de zachtere ‘leerkant’ voor iedereen goed is te volgen. Met veel humor kan zij de kern van de zaak krachtig benoemen en vervolgens een helder beeld maken dat vertaald kan worden naar communicatiemiddelen in (werk)bijeenkomsten en congressen. Simpel maken zoals zijzelf graag zegt. Simpel zodat iedereen begrijpt hoe het zit en waar het over gaat. Een talent dat goed past bij de aanpak van CO3 Consultancy.

Zie hieronder twee voorbeelden van de frisse vertaling van ideeën door Marijke bij het project duurzame inzetbaarheid waar honderden deelnemers op een bijzondere manier en op een bijzondere locatie zijn uitgenodigd om mee te denken. http://meesterontwerpers.nl/werk/440-2/